Over Leonne

Leonne Louwen (1962) schildert meer dan 25 jaar in acryl en de laatste jaren ook in olieverf. Sinds 2016 is ze gestart met boetseren. Ze wordt daarvoor voornamelijk geïnspireerd door de mens en zijn omgeving. 

Ze heeft opleidingen, schilderswerkweken en workshops gevolgd en is sinds 1999 lid van een schildersvereniging, waar wordt gewerkt onder begeleiding van een docent. Haar opleiding boetseren naar model en portret volgt ze bij de SKVR in Rotterdam.

Ze wordt geïnspireerd door het menselijk lichaam: de lijnen, vormen, houding, huid, uitstraling, kracht en kwetsbaarheid. Ze observeert graag mensen: hun gedrag, lichaamstaal, uitstraling, expressie en hun interactie met de omgeving. Ze verliest zich dan graag in gedachtes over wat zij denken, voelen, doen en hoe zij reageren op anderen om hen heen.

Het verhaal wat hierdoor ontstaat in haar hoofd probeert ze weer te geven in haar werk. Ze wil ons verder laten kijken dan de buitenkant van de mens die je ziet; wat gaat er in hen om, waarom doen ze wat ze nu doen, hoe reageren ze op mensen om hun heen. Wat zie je, denk je te zien en wat ervaar je zonder zelf de interactie met die personen daadwerkelijk aan te gaan. 

 

Heerlijk Observeren